Tværfaglige arbejdsgange ved implementering af Patient-Reported Outcomes (PRO)

Stine Berg Rostén*, Stine Thestrup Hansen, Julie Hougaard Prüsse

*Corresponding author af dette arbejde

Publikation: KonferencebidragPosterForskning

6 Downloads (Pure)

Abstract

Titel: Tværfaglige arbejdsgange ved implementering af Patient-Reported Outcomes (PRO)

Introduktion/baggrund: I 2020 påbegyndte Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling et multimetode projekt for at implementere PRO-redskabet BREAST-Q til patienter, der diagnosticeres med brystkræft. Udarbejdelsen af en D4 instruks er en del af projektets implementeringsstrategi.

Formål: At udvikle en tværfaglig instruks, der støtter afdelingens sekretærer, sygeplejersker og læger i anvendelsen af BREAST-Q.

Metode og materiale: Implementeringsstrategien er inspireret af ”The Grol and Wensing Implementation and Change Model”. Som en del af implementeringen blev der etableret en tværfaglig styregruppe, som besluttede, at der skulle udarbejdes en tværfaglig instruks for at understøtte ensartede arbejdsgange blandt personalet med BREAST-Q. Instruksen blev udarbejdet tværfagligt for at undgå kollidering i arbejdsopgaverne. Der er planlagt løbende dialogmøder og tværfaglig evaluering for at understøtte instruksens relevans.
Afdelingens sekretærer, sygeplejersker og læger blev inden opstarten undervist i BREAST-Q og relevante arbejdsgange.

Resultater: Første udgave af instruksen blev udgivet i september 2021, da invitationer til PRO-forløb blev sendt ud til de første patienter.
Der har i opstarten været brug for at drage erfaringer med BREAST-Q fra klinisk praksis for at præcisere arbejdsgangene. Indenfor få dage blev der foretaget rettelser i instruksen, da arbejdsgangen for invitation af patienter måtte præciseres.
Instruksen er et dynamisk dokument, som tilrettes løbende ud fra tilbagemeldinger fra sekretærer, sygeplejersker og læger, som anvender instruksen dagligt i klinisk praksis.

Konklusion og perspektivering: Efter udgivelsen af instruksen har vi erfaret, at der er arbejdsgange, der skal tydeliggøres og kriterier, der skal specificeres for at understøtte sekretærer, sygeplejersker og læger i arbejdet med BREAST-Q.
I takt med at instruksen revideres vil det være vigtigt at kommunikere om ændringer til sekretærer, sygeplejersker og læger. En relancering af instruksen kan være med til at manifestere ændringerne. Instruksen kan være til inspiration for andre afdelinger, som ønsker at implementere PRO i klinisk praksis.
OriginalsprogDansk
StatusUdgivet - 26 nov. 2021
BegivenhedTværfagligt Symposium 2021, Sjællands Universitetshospital - Sjællands Universitetshospital, Køge, Danmark
Varighed: 26 nov. 202126 nov. 2021

Andet

AndetTværfagligt Symposium 2021, Sjællands Universitetshospital
Land/OmrådeDanmark
ByKøge
Periode26/11/2126/11/21

Citationsformater