BREAST-Q som Elektroniske Patient-reported Outcome Measures til kvinder diagnosticeret med brystkræft – Hvem er deltagerne? Et kvantitativt deskriptivt studie

Publikation: KonferencebidragPosterForskning

Abstract

Introduktion
Der er evidens for, at aktiv anvendelse af Patient-reported Outcome Measures (PROMs) i klinisk praksis kan fremme person-centeret pleje og behandling samt forbedre patienters helbredsrelaterede livskvalitet. Kvinder, der diagnosticeres med brystkræft har ofte fysiske og psykosociale følger af behandlingen, som påvirker deres helbredsrelaterede livskvalitet.
Der mangler endnu viden om potentialet ved anvendelse af PROMs i klinisk praksis under brystkirurgiske forløb. I 2021 introducerede Plastik- og Brystkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital elektroniske PROMs (ePROMs) til kvinder, der diagnosticeres med brystkræft. Formålet med dette studie er 1) at undersøge demografiske karakteristika på patienter som deltager i ePROMs; 2) at analysere deltagernes ePROMs og skabe viden til videre implementering af ePROMs.

Materialer og Metoder
Dette kvantitative studie er en del af et igangværende multimetode feasibility studie om implementering af ePROMs i Plastik- og Brystkirurgisk Ambulatorium. Patienterne udfylder ePROMS via REDCap.
Studiet inkluderer analyse af det første års data efter introduktion af ePROMs. I analysen undersøges demografiske variable for alle patienter, der inviteres til forløb med ePROMs samt foreliggende ePROM-data på deltagere.
Analyserne bliver beskrevet ved deskriptiv statistik samt lineære regressionsmodeller til at identificere, hvilke demografiske variable, der er forbundne med sub-skala scores fra BREAST-Q spørgeskemaet.

Resultater
Studiet har for nuværende 306 ePROM-deltagere. I alt forventes ca. 700 patienter inkluderet frem til september 2022. Præliminære data inklusiv deltagerprocent og missing data vil blive præsenteret på Danske Kræftforskningsdage i august 2022.

Konklusioner
Dette studie vil generere anvendelsesorienteret viden til videre implementering af ePROMs i en Plastikkirurgisk- og Brystkirurgisk kontekst. Studiet kan resultere i anbefalinger for brugen af ePROMS i klinisk praksis for denne population.
OriginalsprogDansk
StatusUdgivet - 25 aug. 2022
BegivenhedDanske Kræftforskningsdage - Kolding
Varighed: 25 aug. 202226 aug. 2022

Konference

KonferenceDanske Kræftforskningsdage
ByKolding
Periode25/08/2226/08/22

Citationsformater