Forskning som gør en forskel

Presse/medie

Beskrivelse

FORSKNING, DER GØR EN FORSKEL – BØRNS LEG PÅ SYGEHUSET
Leg og bevægelse er afgørende for børns udvikling🏃‍♂️⚽🚴‍♀️👍.

Derfor forsker Charlotte Simonÿ lige nu i børns leg på sygehuset. Det sker med afsæt i Legeheltene, som blev startet af Børneulykkesfonden i 2016. Betydningen af Legeheltenes leg med børn på sygehusene er nemlig aldrig blevet undersøgt videnskabeligt før.
 
🔸KORT OM CHARLOTTE🔸
Charlotte er til dagligt Forskningsleder på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse – og lektor i Forskningsenheden PROgrez. Hun kommer fra Holbæk, men bor i dag i Slagelse med sin mand. Hendes to voksne drenge bor i Odense og København. Hun elsker at løbe i skoven og stå et paddleboard ved Stillinge Strand, og kobler også af med kunst og arkitektur. Og så er hun vild med sit arbejde. I det her projekt arbejder hun sammen med lektor ved Institut for Folkesundhed Institut for Folkesundhed i Aarhus, Malene Beck, der også er tilknyttet PROgrez og Klinisk sygeplejespecialist Sunniva Olsen fra SUH – Sjællands Universitetshospital.
 
🔸HVAD GÅR JERES FORSKNING UD PÅ?🔸
- Vi har observeret børn, der leger med legehelte og interviewet børn fra Roskilde og Slagelse sygehuse. Lige nu er vi ved at lave analyse af data, og vi forventer at publicere en artikel med resultaterne senere i år.

🔸HVORFOR ER JERES FORSKNING VIGTIG?🔸
- Vi ved for lidt om, hvordan vi understøtter børn godt, når de er indlagt. Og vi mangler viden om børns oplevelser af hospitaler – set fra deres perspektiv. Men vi ved, at børn udvikler sig fysisk, psykisk, socialt, emotionelt og kognitivt gennem leg. Derfor er vores forskning vigtig.
 
🔸HVILKEN FORSKEL HÅBER DU, AT JERES FORSKNING GØR?🔸
- Vi regner med at undersøgelsen, der er startet på Roskildes børneafdeling, giver os ny viden om, hvordan børn kan støttes bedre i fremtiden under deres indlæggelse. Det her samarbejde mellem NSR og SUH skaber viden, der kan gøre Region Sjælland førende i” børns liv i bevægelse” på sygehuset.
- Det skal helst være så god en oplevelse som muligt at være indlagt, og vi skal kunne støtte børnene i at leve et godt liv - på trods af sygdom.
 
#sammenervibedst

Periode28 jul. 2022

Mediebidrag

1

Mediebidrag

Frie emneord

  • #sammenervibedst